top of page
  • Foto del escritorMecanizados Inter2000 SLU

EL MECANITZAT CNC: QUE ÉS I COM HA INFLUIT EN LA INDÚSTRIA DE L'AUTOMOBIL

Són molts els processos industrials que intervenen en la fabricació i el disseny de qualsevol producte, però en els que són d'especial complexitat, com els automòbils, el nombre de processos es dispara. Un dels més interessants i que ha permès progressar a la indústria de l'automòbil, però també a altres indústries, ha estat el mecanitzat CNC.


Tecnología CNC per la automoció

És habitual preguntar-se Què és el mecanitzat CNC?, així que donarem una mica de llum al respecte responent aquesta pregunta i descobrint la importància que ha tingut en el desenvolupament de la indústria automobilística a nivell mundial.


Aleshores, què és el mecanitzat CNC?

La mecanització CNC es pot entendre com el procediment industrial a través del qual es fabriquen peces amb l'ajuda d'ordinadors que controlen les màquines que produeixen aquestes peces. Això és possible gràcies al Control Numèric per Ordinador, sigles de CNC que dóna nom a aquesta tecnologia de mecanitzat. Gràcies al Control Numèric per Ordinador ha estat possible l'automatització del procés de fabricació de peces sense que sigui necessària la intervenció humana. Per això només cal introduir un conjunt d'instruccions perquè el sistema de mecanitzat CNC fabriqui les peces segons les necessitats de la indústria. El mecanitzat CNC s'aplica a una gran quantitat d'operacions diferents, tant en l'elaboració, muntatge o treball sobre metalls o fulles metàl·liques. El seu ús més habitual és en processos de fresat, tornejat o trepat i fins i tot permet configurar operacions de mecanització a un ritme vertiginós. Això fa possible la fabricació a granel que resulta molt més econòmica alhora que necessita, cosa fonamental per a la indústria de l'automòbil.


Quan va sorgir el mecanitzat CNC?

Els primers treballs realitzats en mecanitzats CNC van veure la llum a mitjans del segle XX als Estats Units. Aquest sistema es va originar arran dels avenços descoberts per l'enginyer John T. Parsons. L'any 1948 va demostrar el seu invent davant la Força Aèria dels Estats Units, que va patrocinar una sèrie d'investigacions sobre aquesta tecnologia al MIT. Ja per a l'any 1952 va veure la llum la primera màquina de CNC i només un any després es va poder demostrar les grans aplicacions que vindrien de la mà del control numèric per computadora. Només uns quants anys després el mecanitzat CNC va començar a traslladar-se als fabricants i empreses, que van descobrir la utilitat de la programació de les màquines per al procés de producció.


El mecanitzat CNC a la indústria de l'automòbil

El mecanitzat CNC ha influït de manera notable en el desenvolupament i el creixement de la indústria de l'automòbil, així com en la seva competitivitat. Aquest tipus de mecanitzat resulta especialment important per al disseny i fabricació de peces que van a les columnes de direcció, als seients, a l'accionament del eixugaparabrises oa les transmissions dels vehicles. Això no seria possible sense la tecnologia de mecanitzat CNC, que aconsegueix una elevada homogeneïtat entre les peces fabricades a una velocitat realment intensa. Això permet a la indústria de l'automòbil la producció de peces de manera repetitiva en mecanitzats fins a 0,002 mm. Els tallers de mecanitzat CNC solen comptar amb una precisió en unitats inferiors al mil·límetre i són especialment importants els torns CNC, a més dels centres de mecanitzat. Els torns CNC, habituals a la indústria de l'automòbil, permeten fabricar amb la màxima precisió i potència incrementant de forma notable la producció respecte a qualsevol altra tecnologia. El Control Numèric per Computadora permet controlar tant la velocitat com la ubicació dels motors en manipular els diferents eixos de la màquina. El resultat és un grau d'automatització màxim que facilita tota mena de talls, tant corbs com verticals i horitzontals. I és que l'automatització i la simplificació de processos, la fabricació ràpida i precisa de les peces i el menor cost que s'aconsegueix amb això han estat claus per al creixement i la rendibilitat de la indústria automotriu. Com es pot apreciar, el mecanitzat CNC és realment important per a multitud d'indústries i comporta un bon nombre d'avantatges que val la pena reconèixer. Una tecnologia que ha estat elemental des de fa més de mig segle per accelerar i automatitzar la fabricació de peces a diferents elements dels automòbils.


37 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page